Hvorfor Kulturskole?

Et kreativt fællesskab

Ved at gøre Musikskolen Holbæk til Holbæk Kulturskole vil vi rette blikket ud mod

omverdenen og styrke musikken, billedkunsten og det

tværfaglige samarbejde i alle kommunens lokalområder. Vi

vil opsøge samarbejdspartnere blandt andre kulturaktører

og bidrage til at musikken og kunsten får en endnu mere

aktiv rolle for kommunens borgere.

Kulturskolen skal signalere høj faglighed, åbenhed og kreativitet. Den skal være en

spændende og udfordrende arbejdsplads og et oplagt valg

for børn og unge, med kreative interesser.

Emrah Tuncer

Medlem af Holbæk Byråd og formand

for Kultur- og Fritidsudvalget

Hvad er Holbæk Kulturskole

Kulturskolen er en dynamo og et kreativt fællesskab, som inviterer alle til at samarbejde på tværs af de kunstneriske genrer. Ved at lytte til børnene og de unge, ved at invitere andre aktører og ved selv at være åbne for invitationer vil vi lade musik og billedkunst møde dans, lyrik, teater, film og lyd i nye sammenhænge.

Samtidig vil der som hidtil være tilbud om musikundervisning såvel eneundervisning som sammenspil. Dette foregår i Holbæk på Gl. Ringstedvej 32B, og på vore afdelinger i Jernløse, Tølløse og Jyderup. Så Kulturskolen er stadig en musikskole – musikskolen er bare også blevet til en kulturskole!

Hvorfor gå til musik eller billedkunst

• Har man som barn haft et aktivt musik og kulturskoleliv kan det gå i mange retninger:

Man kan:

• Blive Professionel musiker eller billedkunstner (og stadig have det sjovt)

• Blive Journalist, anmelde kunst og kultur

• Blive musikskolelærer, folkeskolelærer eller pædagog

• Producer, lydmand, lysmand

• Arbejde med IT, grafik, m.v.

• Arbejde med mennesker i bred forstand

• Spille og lave kunst for sjov resten af sit liv til glæde for både en selv og ens omgivelser

Kulturskolen i folkeskolen

Holbæk Kulturskole har en række aktiviteter rundt på skolerne i Kommunen. Alle elever i 0. kl. får besøg af en af vore musiklærere og der er 4 skoleorkestre i gang alene år – bl.a. i Stestrup og Mørkøv. Derudover afholder vi korprojekter og laver skolekoncerter. Alt sammen i samarbejde med lærere og ledelse ude på skolerne. Indenfor billedkunst står vi bag såkaldte huskunstnerprojekter, hvor børnene får besøg af professionelle kunstnere i kortere eller længere forløb.

Kulturskolen udvikler løbende på et katalog af undervisningstilbud. Vores ambition er at alle elever, både i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen oplever et eller flere forløb/tilbud, som kulturskolen står bag i deres grundskoleforløb. Alt sammen for at støtte op om de mål der er sat for musik og billedkunst i Folkeskolen.